Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Neulehe

Gistermiddag is rond kwart voor één op de Haarstraße in Neulehe het motorgedeelte van een BMW in brand gevlogen. De bestuurder en een vrouwelijke passagier konden de auto ongedeerd verlaten. Het vuur werd door de brandweer van Dörpen geblust. Over de hoogte van de schade is nog niets bekend.

Papenburg

Tussen zaterdag en maandag is ingebroken bij een carport aan de Umländerwiek links in Papenburg. Er werden 20 rollen vuilniszakken gestolen. Ook werd een kledingcontainer, die naast de carport stond, opengebroken. De schade wordt op 1.280 euro geschat.

Weener

Gistermiddag heeft de politie om 13.20 uur op de Dr.-Werner-Klingele-Straße in Weener een 21 jarige bestuurder van een personenauto aangehouden. Een speekseltest gaf aan dat de man onder invloed van verdovende middelen verkeerde. Ook was hij in het bezit van een geringe hoeveelheid wiet. De man kreeg een rijverbod opgelegd en werd voor bloedonderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar werd proces-verbaal opgemaakt.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.