Lezingenserie n.a.v. 350 jaar “Bommen Berend” in Groningen (1672)

Foto: Geert Smit

TER APEL – In het kader van 350 jaar “Gronings Ontzet” biedt Cultuurhistorisch Bureau Siste Viator een lezingenserie aan over de gebeurtenissen rond het Rampjaar. In de bibliotheek van Ter Apel gaat Historicus Jochem Abbes in drie lezingen nader in op de achtergrond van deze buitengewoon boeiende periode uit onze vaderlandse geschiedenis.

De lezingserie wordt opgedeeld in drie series, deze zijn apart te volgen, maar ook als gezamenlijke serie. De lezingenserie is als volgt ingedeeld: De eerste avond is op maandag 23 mei: het voorspel (1650-1670). De tweede avond is op maandagavond 30 mei: de oorlog (1670-1674). De derde avond is op maandagavond 13 juni: het naspel (1674-1713).
Aanvangstijdstip: 19.45 u. (inloop 19.30 u.).
Aanmelden kan via www.biblionetgroningen.nl/agenda/westerwolde. Na aanmelding ontvangt u nadere informatie en een bevestiging van deelname.

Ingezonden

Groningens-Ontzet-2671- afbeelding www.igogroningen.nl

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.