Vroeg uit de veren tijdens het dauwtrappen

Foto ingezonden door Anneke Epping

TER BORG, SELLINGEN – Op Hemelvaartsdag 26 mei a.s. gaan we dauwtrappen.

Dauwtrappen is een eeuwenoude traditie. Vroeger ging men in aller vroegte met blote voeten de natuur in om dansend en zingend de helende eigenschappen van de ochtenddauw te ontdekken. Tegenwoordig trekken we stevige wandelschoenen aan om te genieten van de ontwakende natuur.

We gaan via een smal paadje langs de Ruiten Aa naar Ter Borg met haar bos, heide en vennen. Ter Borg biedt een grote diversiteit aan vogelsoorten. Samen met de gids luister je naar de imponerende geluiden van vogels. In de ochtendgloren zijn hazen en reeën ook actief. Een verrekijker is een aanrader om mee te nemen. We gaan over smalle, onverharde paden (niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking). Kleed je op het weer en loop op stevig schoeisel.

We vertrekken om 5:30 uur vanaf de Noordmee aan de Dennenweg 1A 9551 VJ Sellingen. Bij terugkomst om circa 7:30 uur staat een heerlijk ontbijt klaar bij Kopje Genieten. De totale route is ongeveer 5,5 km.

Maximum aantal deelnemers is 20.

Aanmelden/boeken vanaf 8 jaar op: www.staatsbosbeheer.nl/dauwtrappenwesterwolde

Ingezonden door Flip Klatter

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.