Fotoreportage van de 4 mei herdenking bij Kamp De Beetse

Foto: Johannes Velthuis

SELLINGERBEETSE – Vanavond vond bij Kamp De Beetse aan de Zevenmeersveenweg de 4 mei herdenking plaats.

Sinds 2016 vindt op het voormalige Kamp De Beetse de 4 mei herdenking plaats. Het kamp werd in de jaren ’30 gebouwd ten behoeve van de werkverschaffing. Het bestond uit vele barakken. In de oorlog verbleven er onder anderen Joden.

Op het Kamp staan nu nog één barak en meerdere monumenten. Vanavond werden bloemen en kransen bij deze monumenten gelegd en werden er twee minuten stilte in acht genomen. Namens de gemeente was wethouder Giny Luth hierbij aanwezig. Muziekvereniging ‘Jeduthun‘ en leerlingen van de basisscholen verleenden hun medewerking aan de herdenking.

Foto: Johannes Velthuis

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.