Netwerkevent Cultuurplatform Westerwolde op 24 mei in Museum Klooster Ter Apel

Foto: André Dümmer

TER APEL – Op dinsdagavond 24 mei vindt in Museum Klooster Ter Apel het tweede netwerkevent van Cultuurplatform Westerwolde plaats. Het netwerkevent staat open voor alle culturele makers en verenigingen in de gemeente. Professional en liefhebber, kunstenaar en koorlid, schrijver en muzikant, organisator, docent, kortom iedereen is welkom. De inloop start om 19:30 uur.

Gezellige ontmoeting

De avond biedt alle gelegenheid tot onderlinge ontmoeting. Natuurlijk met muziek, een hapje en een drankje. Hiernaast valt er te kiezen uit drie verschillende programma’s. Op het programma staan:

Introductie workshop fondsenwerving

De uitvoering van elk goed plan begint met de vraag: hoe komen we aan de benodigde gelden? KultuurLoket vertelt hoe ze daarbij kunnen helpen. Met Paula Mulder en Geert Oude Weernink.

Kickoff Gronings Vuur Westerwolde

Gronings Vuur trekt als culturele karavaan van de ene naar de andere Groningse gemeente en start dit jaar in Westerwolde. Het project werkt vanuit lokale verhalen en met lokale cultuurmakers aan een gezamenlijk cultureel programma, begin volgend jaar uit te voeren.

Maak kennis met het artistieke kernteam van Gronings Vuur. Gea Smidt en Karlijn Benthem vertellen over de plannen en horen graag wensen en ideeën uit het culturele veld zelf. Welke lokale verhalen spelen er bijvoorbeeld? Wie wil graag meewerken, voor of achter de schermen?

De gesprekken krijgen de vorm van korte speeddates. Lees meer over Gronings Vuur op de website www.groningsvuur.nl

Doe-je-zegje

Mensen maken het platform. Deelnemers kunnen deze avond vragen, projecten en ideeën kwijt in korte zeepkistsessies. Op zoek naar muzikanten om te jammen? Of juist kunstenaars om te exposeren? Een project dat om feedback vraagt? Expertise nodig? Of alleen even melden dat een event binnenkort van start gaat? Iedereen kan zijn zegje doen. Het gaat om korte pitches. De netwerkborrel biedt alle gelegenheid tot verder praten.

Aanmelden

Om het een en ander goed te kunnen voorbereiden, hoort het kernteam van Cultuurplatform Westerwolde graag wie komt en naar welke programmaonderdelen de voorkeur uitgaat. Meerdere keuzes zijn mogelijk. Alleen komen voor het netwerken kan natuurlijk ook. Aanmelden gaat eenvoudig via cultuurplatformwesterwolde@gmail.com. Het definitieve programma krijgen deelnemers in de mail.

Cultuurplatform Westerwolde werkt aan een eigen website. Tot die tijd staat alle info op www.cultuurinwesterwolde.nl. Door lid te worden van de nieuwsbrief (www.tinyurl.com/nieuwsbriefCPW) komt nieuws automatisch in de mail. Het Cultuurplatform vind je verder op Instagram, Twitter en Facebook.

Netwerkevent Cultuurplatform Westerwolde

Locatie: Museum Klooster Ter Apel

Dinsdag 24 mei 2022

Vanaf 19:30 uur tot uiterlijk 22:00 uur

Toegang is gratis

Ingezonden

Ingezonden door Obby Veenstra

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.