Veel interesse voor bloemenlegging bij oorlogsmonument De Naald in Munnekemoer

Foto: André Dümmer

TER APEL – Veel geïnteresseerden woonden vanavond de bloemenlegging bij het oorlogsmonument De Naald in Munnekemoer Ter Apel bij.

Op de kruising Rütenbrockerweg-Munnekemoer Oost en Barnflair Oost staat een gedenknaald ter herdenking van onze gevallenen 1940-1945. Het monument is uitgevoerd door M. Schuiling en H. Aalders en is onthuld op 4 mei 1948. Daar vond vanavond de dodenherdenking plaats. Hiervoor was veel belangstelling.

De optocht naar het oorlogsmonument werd begeleidt met slagwerk en begon bij de voormalige openbare basisschool in Barnflair. De opening werd verzorgd door Anita Klompsma-Bolk, ceremoniemeester herdenking. Namens de gemeente heeft Wethouder Wietze Potze een rede gehouden over de tijd van de Tweede Wereldoorlog en de vergelijking met de hedendaagse situatie in Oekraïne. Ook benoemde Potze een heldhaftige optreden van een Ter Apeler tijdens de bezetting in de Tweede Wereldoorlog.

De twee gedichten waren dit jaar door Iris Weinans (Stil) en Huub Platen (Oorlog) van De Bonifatiusschool uit Ter Apel voorgedragen. De plechtigheid werd tevens verzorgd door Scouting Ter Apel en de Ter Apeler Harmonie.

Ingezonden door: André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.