Expositie Fotoclub Daguerre geopend bij Siep & Co

Foto: Fred Stötefalk

OUDE PEKELA – Vanmiddag vond bij Siep & Co de opening van de expositie van Fotoclub Daguerre plaats.

Ter gelegenheid van haar 131-jarige jubileum hebben de leden van Fotoclub Daguerre een project uitgevoerd rond het thema: Industrieel Erfgoed. Zij bezochten daarvoor o.a de Zeche Zollverein in Essen (Duitsland); een oud industrieel complex omgebouwd tot een cultureel centrum, wat behoort tot het Unesco Werelderfgoed. In Oude Pekela fotografeerden ze bij Siep & Co oude industriële machines, stoommachines en onderdelen van oude machines. Tevens werden er foto’s gemaakt van het interieur van het oude gebouw van voormalig strokartonfabriek Free & Co, opgericht in 1904.

Bij Siep & Co is een expositie van deze foto’s ingericht. De opening werd verricht door Andries Brans, burgemeester Jaap Kuin, de huidige voorzitter van de fotoclub: Rob Pronk en Sebes Zevenhuizen. Na de onthulling van een informatiepaneel kregen de aanwezigen een rondleiding langs de schitterende foto’s, met ieder zijn eigen verhaal.


Deze unieke expositie is vanaf 8 mei tot 30 juni 2022 op de zondag-, maandag- en woensdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur op de locatie van Siep & Co aan de Hendrik Westerstraat 22, 9665 AL Oude Pekela te bezoeken. Groepen kunnen er buiten de vermelde openingstijden ook op afspraak terecht.

Foto’s: Fred Stötefalk

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.