“Geneugten en genot” thema van Middeleeuws Ter Apel

Foto: Johan de Boer

TER APEL – Het thema van Middeleeuws Ter Apel is dit jaar “Geneugten en genot”.

Na twee jaar afwezigheid wordt op 3 en 4 september rondom het klooster weer Middeleeuws Ter Apel georganiseerd. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het thema dit jaar is: “Geneugten en genot”.

Het festival staat in het teken van de goede dingen van het leven. Feest op de markt, muziek, vertier en lekker eten. De uitbundigheid van de Middeleeuwen zal rond het Klooster hoogtij vieren. De dame van lichte zeden zal proberen haar klanten binnen te halen en de nar zal proberen je een rad voor de ogen te draaien.

Ook is er een kampement met vele re-enactors, jaarmarkt, ridders op het slagveld, kinderspelen, gratis toegang tot het Klooster en live muziek.

Vrijwilligers

Lijkt het je geweldig om als vrijwilliger tijdens het weekend van Middeleeuws Ter Apel deel te nemen en het zo eens van binnenuit te beleven? Meld je dan aan via de volgende link:

https://middeleeuwsterapel.nl/deelnemen/vrijwilligers/

De werkzaamheden gebeuren volgens roosterindeling, zodat iedereen tussendoor voldoende tijd heeft om van het evenement te genieten. Voor kleding en eten en drinken wordt gezorgd.

Onderstaand overzicht geeft een idee waar ze vrijwilligers kunnen indelen. Wanneer je een voorkeur aangeeft wordt geprobeerd daar rekening mee te houden.

  • Eten/drinken:  helpen bij de koffiekramen, meewerken aan het bereiden van eten voor onze vrijwilligers en bezoekers, pannenkoeken bakken.
  • Facilitair: ophalen en verwerken van afval, lichte bouwklussen en kleine reparaties uitvoeren.
  • Kinderspelen: begeleiden van de spelletjes bij de kinderspelen.
  • Kassa: verkoop entreetickets en consumptiemunten.
  • Kleding: assisteren bij de uitleen en inname van de kleding
  • Info: de vragen van bezoekers beantwoorden en de verkoop van merchandise.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.