Doe mee aan het beweegprogramma van de Nationale Diabetes Challenge (NDC)

Foto: Catharina Glazenburg

VLAGTWEDDE, TER APEL – Bewegen en een gezonde leefstijl zijn belangrijker dan ooit. Het maakt ons o.a. weerbaarder tegen virussen. Daarnaast zorgt regelmatig bewegen ervoor dat je lekker in je vel zit en meer energie hebt. En het is beter voor je (bloedsuiker)waarden! Doe daarom mee aan het beweegprogramma van de Nationale Diabetes Challenge (NDC).


De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. We wandelen ongeveer 20 weken lang één keer per week in eigen buurt. Daarbij wordt u begeleid door een professional uit de zorg, sport en/of welzijn. Samen trainen we naar een bepaald aantal kilometers toe, dit kan 3km, 5km, 10km of 15 km zijn.

Samen trainen we toe naar een feestelijke finale op 24 september. Als het kan wordt er afgesloten met alle deelnemers van de challenge tijdens de nationale diabetes challenge festival! Onder andere een mooi doel om naar toe te werken!

Door de NDC ervaren deelnemers op een veilige en gezellige manier dat bewegen goed is voor hun gezondheid en diabetes. Tijdens het wandelen worden ook andere gezondheidsthema’s besproken, zoals voeding, ontspanning en slaap.

Op de locaties Vlagtwedde en Ter Apel wordt deze Challenge aangeboden. In Ter Apel startte vanmiddag de eerste groep. Na de eerste wandeling werd gevraagd of de deelnemers in de groep van 0-3 km, of in de groep van 3+km willen wandelen. Aanmelden Ter Apel kan via deze link: https://bvdgf.planjeevent.nl/inschrijven/489966/

In Vlagtwedde start de groep van 0-3 km op 10 mei om 13.30. En de groep van 3+ km start op 11 mei om 13.30. Aanmelden Vlagtwedde kan via deze link:https://bvdgf.planjeevent.nl/inschrijven/490079/
Na inschrijving neemt Frederique of Ron contact met u op Kijk ook voor meer informatie op: www.nationalediabeteschallenge.nl

Ingezonden
 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.