FTC Toer’80 uit Bellingwolde organiseert wielertocht PreZero, Grunnens Alternatief

Foto: Jan Glazenburg

OLDAMBT, WESTERWOLDE – Na 3 jaar organiseert FTC Toer’80 uit Bellingwolde op zondag 26 juni 2022 voor alle wielrenners, binnen en buiten de regio opnieuw de bekende wielerfietstocht PreZero, Grunnens Alternatief, door de polders van Oldambt en het schitterende Westerwolde.

Met zielsverwanten in een groep óf heerlijk rustig alleen. Fietsen om de wind te voelen. Twee afstanden: 80 of 120 kilometer. Vertrektijd vanaf 8:30 uur bij de Eextahal in Scheemda.

Uitgepijlde tocht

De uitgepijlde tocht is opgenomen in de NTFU jaarkalender en werkt met voor[1]en dag – inschrijvingen. De vereniging conformeert zich aan de richtlijnen van de NTFU inzake organisatie van tochten. De toertocht wordt sinds 1996 georganiseerd en gaat door het schitterende Westerwolde en de uitgestrekte polders van het Oldambt.

Afstanden en voorinschrijving:

• 80 km
• 120 km

Trofee bij de finish

Alle deelnemers ontvangen voor de eerste keer een trofee, aangeboden door de sponsoren van wielertocht. Dat wordt een heus collectors item.

Bij de finish kan men onder het genot van eten en drinken nagenieten in de kantine van Eextahal in Scheemda. PreZero uit Scheemda is ook deze editie de hoofdsponsor van het evenement.

Nadere info over de wielerclub

Fiets Toer Club FTC Toer’80 uit Bellingwolde heeft 150 leden en bestaat vanaf 1980. De vereniging heeft vier niveaugroepen, ingedeeld op snelheid en afstand. We fietsen in de zomer drie keer per week op de racefiets en in de winter op de ATB / mountainbike of racefiets. Tevens is er een winterprogramma met spinning.

Voor meer informatie over de vereniging of de wielertocht, kunt u contact opnemen met voorzitter Lars Kiewiet, 06-46179362 of per mail voorzitter@toer80.nl

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.