Activiteiten in Het Groninger Landschap

Foto: Catharina Glazenburg

GRONINGEN – Het Groninger Landschap organiseert in het weekend van 22 mei 2022 leuke activiteiten voor jong en oud. Hieronder vindt u ze, kijk ook op de website van Het Groninger Landschap voor tijden, prijzen en aanmelden.

22 mei Bezoekerscentrum Pieterburen: WADDENFESTIVAL! Dit jaar kan het weer ons jaarlijks terugkerend festival in Pieterburen. Een gratis festival voor kinderen, ouders en opa’s en oma’s!

Start om 11.00 uur tot 17.00 uur aan de Hoofdstraat te Pieterburen. Gratis parkeren, gratis toegang. 

22 mei Termunten: Wandeling Polder Breebaart. Wandelen vanaf bezoekerscentrum Dollard richting de Dollarddijk. Onder leiding van een gids is er uitzicht op het broedeiland en even verderop is het misschien wel mogelijk om jonge zeehondjes te zien bij de zeehondenkijkwand.  

Start om 14.00 vanaf Bezoekerscentrum Dollard. De afstand is 2-3 km. Laarzen of stevige waterdichte schoenen aanbevolen, honden niet toegestaan (ook niet aangelijnd) en de deelname is gratis.

om erop uit te trekken en vogels te spotten in het Hunzedal. Dit gebied staat bekend om zijn zeearend, maar de otter en de bever kunnen hier ook goed vertoeven. Het is vroeg uit de veren, maar dan heb je ook wat!

Start 08.00 uur vanaf kijktoren Oostpolder, auto’s parkeren in de haven van Noordlaren, Meester Koolweg 2. Het is 10 minuten lopen vanaf de haven naar de kijktoren. Fiets kan bij de kijktoren geparkeerd worden. Gratis deelname.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.