Jaarlijkse BHV herhaling Vleesbedrijf Huls

Foto ingezonden door Geert Westerhof

VLAGTWEDDE – Donderdag 12 mei vond op de locatie van Vleesbedrijf Huls in Vlagtwedde weer de jaarlijkse BHV herhaling plaats. De herhaling werd verzorgd door Safety Fire Products uit Winschoten i.s.m. Eddy Timmer uit Veele.

Aan de hand van verschillende stellingen werd de groep van 15 BHV-ers aan het denken gezet. Veelal blijkt dat ook bij brandbestrijding meerdere wegen naar het gewenste resultaat leiden.

Terwijl de groep werd opgefrist met onderwerpen zoals: Wat is brand, diverse brandklassen, hoe blus je wat, deurinspectie etc. ging “plotseling” het brandalarm af en was er voor de BHV-ers werk aan de winkel. Binnen 5 minuten was de hele locatie leeg en stond het personeel buiten op de verzamelplaats. Hier werd geïnventariseerd en vastgesteld dat iedereen veilig het pand had verlaten.

Al met al een leerzame dag. Nu maar hopen dat de opgedane kennis nooit in praktijk hoeft te worden gebracht.

Ingezonden door Geert Westerhof

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.