Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener/Diele

Op een bouwplaats aan de Schulweg zijn in totaal vijf bouwcontainers opengebroken. Wanneer dit precies is gebeurd is niet duidelijk; vermoedelijk in de laatste drie weken. De daders hebben waarschijnlijk gebruik gemaakt van een betonschaar om de sloten door te knippen. Het is niet bekend gemaakt wat er is gestolen.

Emsbüren

Rond 15.20 uur vond gistermiddag op de A31 tussen Emsbüren en Lingen een dodelijk ongeval plaats. Een 67 jarige bestuurder van een VW Caddy verloor door onbekende oorzaak de controle over zijn wagen en belandde in de berm. De auto sloeg meerdere keren over de kop en kwam liggend op het dak tot stilstand. De bestuurder werd uit de auto geslingerd. Voorbijgangers hebben geprobeerd hem te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. De weg is ter hoogte van het ongeval meerdere uren afgesloten geweest.

Geeste

In de nacht van woensdag op donderdag vond in Geeste een moordaanslag plaats. Een 19 jarige man werd meerdere keren met een mes gestoken. Hij verkeert in levensgevaar. De politie gaat uit van een ruzie in de relationele sfeer en is op zoek naar de dader. Het gaat om de 25 jarige Zabiullah Nouri (zie foto’s). Hij is ongeveer 1.75 m lang, heeft een slank postuur en heeft een stoppelbaard. De politie adviseert bij het aantreffen van de heer Nouri deze niet aan te spreken maar meteen het noodnummer te bellen.

Foto’s: Politie Emsland/Grafschaft Bentheim

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.