Staatssecretaris Eric van der Burg brengt bezoek aan Ter Apel

Foto: Catharina Glazenburg

TER APEL – Gisteravond bracht staatssecretaris Eric van der Burg een spontaan bezoek aan Ter Apel.

“Ik ben in Ter Apel om met eigen ogen te zien hoe het hier gaat. Bewondering voor iedereen die keihard aan het werk is” schrijft Staatssecretaris Eric van der Burg op Twitter. Hij bracht gisteravond een onaangekondigd bezoek aan het aanmeldcentrum, waar wederom geen plaats was voor zo’n 100 asielzoekers.

In allerijl werd de Eurohal in Zuidbroek ingericht als crisisnoodopvang. Personeel van hotel van der Valk zorgde voor bedden, matrassen en beddengoed. Met twee bussen werden de asielzoekers naar Zuidbroek gebracht. De staatssecretaris nam daar vannacht om half één ook een kijkje.

“De asielopvang houdt mijn aandacht en ik doe mijn best om te zorgen voor meer structurele opvangplekken. Dit kan ik niet alleen en daar heb ik gemeenten hard bij nodig” aldus van der Burg.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.