Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

Gisteravond heeft de politie rond zeven uur op de Meentelandstraße in Weener een 47 jarige automobilist aangehouden. De man bleek onder invloed van verdovende middelen achter het stuur te zitten.

Om kwart over drie die dag viel eveneens een 28 jarige man door de mand. Ook hij bestuurde een auto, terwijl hij onder invloed van drugs verkeerde.

Beide mannen werden voor bloedonderzoek meegenomen. Ze kregen een rijverbod opgelegd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Vannacht om half één probeerde op de Rathausstraße in Weener een 19 jarige automobilist een verkeerscontrole te ontvluchten. Hij ging er met hoge snelheid vandoor. De politie zette met meerdere dienstauto’s de achtervolging in. Tijdens zijn vlucht veroorzaakte de 19 jarige meerdere overtredingen. Hij kon na een uur tot stilstand worden gebracht. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook waren er gestolen kentekenplaten aan zijn auto bevestigd. Hij verzette zich bij zijn aanhouding. Er is niemand gewond geraakt.

Oldersum

Gisteren is op een privéterrein in Oldersum een granaat aangetroffen. De brandweer van Oldersum, Veenhusen en Jheringsfehn kwam ter plaatse. In opdracht van de Duitse explosievenopruimingsdienst moesten omwonenden geëvacueerd worden. De granaat werd na ongeveer drie en een half uur tot ontploffing gebracht. Er is niemand gewond geraakt.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.