Ria Eikens-Becker benoemd tot Freule in de Orde van de Kloosterkoe

Foto: André Dümmer

TER APEL – Gisteravond is Ria Eikens-Becker benoemd tot Freule in de Orde van de Kloosterkoe.

Carnavalsvereniging de Kloosterwiekers in Ter Apel heeft er sinds gisteravond een nieuwe Freule bij. De carnavalsvereniging zet ieder jaar iemand in het zonnetje die veel goede dingen voor de inwoners van ’t Klooster en de Wieke (Ter Apel) doet of heeft gedaan. Dit gebeurde ook gisteravond op een gezellige, sfeervolle  avond in Het Boschhuis. Ria Eikens-Becker werd door Zijne hoogheid Prins Wim de Eerste tot Freule in de Orde van de Kloosterkoe benoemd.

Dit nieuwe lid van de Riddergarde heeft zich in het verleden op vrijwillige basis ingezet voor de inwoners van ’t Klooster en de Wieke, zoals Ter Apel in de carnavalsperiode genoemd wordt en doet dat nog steeds. Ria heeft zich met vrijwilligerswerk, zoals schoonmaakwerkzaamheden, de ouderraad en het schoolbestuur, verdienstelijk gemaakt op de Bonifatiusschool. Ook doet ze veel werkzaamheden in het Parochiehuis en voor de RK kerk.

De Kloosterwiekers gaan zich ondertussen opmaken voor een geweldig aanstaand carnavalsfeest: het Zomer Carnaval Festival op zaterdag 2 juli op ’t Klooster & De Wieke. De volledige line-up van artiesten, voor de drie verschillende podia, is rond en is terug te vinden op onderstaande poster.

Foto’s: André Dümmer


Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.