Fietsers op de kiek met Gibo Simoni

Foto ingezonden door Wim Mensen

MUSSELKANAAL – Alvorens a.s. zondag van start te gaan als deelnemer aan de jubileumeditie van de Giro zonder Grenzen (vanaf 08.30 tot 10.00 uur bij clubhuis vv Musselkanaal) kunnen de fietsers op de foto met niemand minder dan Gilberto “Gibo” Simoni, winnaar van de Giro d’Italia 2001.

De foto van Simoni werd op 22 januari 2002 in het Italiaanse Mori “geschoten” door de helaas overleden topfotograaf Ewoud Broeksma. De foto (formaat 90 x 120 cm) werd vervolgens aangeboden aan de initiatiefnemer van de Girostart in Groningen, sportjournalist Dick Heuvelman. Op zijn beurt schonk Dick Heuvelman de inmiddels ingelijste foto aan de Stichting Zandbergia voor PR-doeleinden.

Voortbordurend hierop kunnen fietsers zondag 22 mei vóór de start van hun Giro zonder Grenzen als groep of individueel poseren met deze foto. De organisatie hoopt hiermee de activiteiten rond de jubileumviering van de Granfondo Giro zonder Grenzen verder op te vrolijken. Men dient zélf zorg te dragen voor een fotograaf. De unieke foto leent zich bij uitstek om verder via Facebook en/of andere sociale media te delen. De start is bij het clubhuis van de vv Musselkanaal vanaf 09.30 uur tot 10.00 uur.

Ingezonden door Wim Mensen, foto’s beschikbaar gesteld door Stichting Zandbergia

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.