Aalbers BV ontvangt Koninklijk Predicaat Hofleverancier bij 100 jarig bestaan

Foto: André Dümmer

NIEUW-BUINEN – Vandaag bestaat Aalbers BV 100 jaar. Dit werd bekroond met het Predicaat Hofleverancier. Deze aanvraag werd ruim 1,5 jaar geleden ingediend en is sinds vorige week goedgekeurd door de Koning. Hierbij is Aalbers het negende bedrijf in Drenthe met deze Koninklijke erkenning.

De Koning kent het recht toe om het Koninklijk wapen te voeren met de toevoeging “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier”. Het is bedoeld voor kleine en middelgrote ondernemingen die een belangrijke plaats innemen in hun regio. De onderneming moet daarnaast minstens honderd jaar bestaan en van onbesproken gedrag zijn. Het predicaat Hofleverancier werd in 1815 ingevoerd door Koning Willem I. Toekenning van het Recht het Predicaat te voeren wil niet zeggen dat het betrokken bedrijf leverancier is of een andere relatie heeft met het Koninklijk Huis.

Het predicaat werd uitgereikt door Commissaris van de Koning Mevrouw Jetta Klijnsma, in bijzijn van Burgemeester van de gemeente Borger-Odoorn: de heer Jan Seton.

Foto’s: André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.