Activiteiten in Het Groninger Landschap

Foto: Catharina Glazenburg

GRONINGEN – Het Groninger Landschap organiseert in het Hemelvaartsweekend leuke activiteiten voor jong en oud. Hieronder vindt u ze, kijk ook op de website van Het Groninger Landschap voor tijden, prijzen en aanmelden.

26 mei Midwolda: Dauwtrappen met ontbijt op landgoed Ennemaborg. Hoe leuk is dat? Genieten van de ontwakende natuur, genieten van de stilte en het verdwijnen van de mistflarden. Voor echte earlybirds, eerst een stevige wandeling die wordt afgesloten met een goed ontbijt. 

Start om 05.00 uur bij bezoekerscentrum Ennemaborg te Midwolda. De wandeling is zo’n 5 km. 

26 mei Eenrum: Bezoek molen De Lelie. Deze donderdag geopend voor bezoek van 13.00 uur tot 17.00 uur. Er zullen ook koekjes gebakken worden.

26 mei start van het theaterstuk ‘Over de Grens’ in de monumentale boerderij Mellemaheerd. Vanaf 26 mei t/m 17 juli, kijk voor alle speeldata, meer informatie, arrangementen en toegangskaarten op de website van ‘Over de Grens’.

28 mei exclusieve vaartocht in het Hunzedal in samenwerking met het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Afvaart is vanaf Museum aan de A (voorheen Noordelijk Scheepvaartmuseum). Er zijn meedere afvaarten mogelijk tot augustus, zie hiervoor onze website. Gevaren wordt met het 100 jaar oude directievaartuig PW 17 / Emma vanuit de stad Groningen over de oude rivier de Hunze naar het Zuidlaardermeer. 

Afvaart om 9.30 uur en het duurt tot 16.30 uur.

28 mei Haren: Fietstocht Noordwaards over de Hondsrug. Houd je van fietsen en de natuur dan is dit een echte aanrader. Er zal gefietst worden links en rechts over de Hondsrug langs prachtige velden en onderweg doen we Klooster Yesse aan. De tocht is ongeveer 25 km lang.

Start 10.00 uur bij het hoofdkantoor van het Het Groninger Landschap, Rijksstraatweg 333 te Haren. Deelname is gratis.

29 mei Groningen: Wat leeft er in de sloot? Deze zaterdag kunnen kinderen vanaf 6 jaar met visnetjes gaan zoeken naar waterbeestjes en leren wat er in de sloot leeft. Er zijn 2 groepen verdeeld over de middag onder begeleiding van een gids. Super leuk dus trek je laarzen aan en doe mee!

Locatie Bezoekerscentrum Reitdiep, start eerste groep om 14.00 uur en tweede groep om 15.00 uur. Deelname is gratis.

29 mei Termunten: Struuntocht voor de jeugd. Als je van de natuur houdt is dit echt iets voor jou en misschien vind je deze dag wel enorme mooie waardevolle schatten. Samen met gidsen ga je struinen langs de Dollard en breng je een bezoek aan de zeehondenkijkwand en wie weet zie je kleine zeehondjes. Neem je vader/moeder of opa/oma mee! 

Start is om 13.30 uur vanaf bezoekerscentrum Dollard en de wandeling is 3 km. Aanmelden is verplicht.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.