Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Aschendorf

Woensdag is tussen 11.25 en 13.00 uur op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Bleicherkolken in Aschendorf een witte Peugeot aangereden. De schade bedraagt 400 euro. De politie is op zoek naar de veroorzaker.

Papenburg

Dinsdag is tussen 13.50 en 14.40 uur op de parkeerplaats tussen de “Markant Markt” en “Thomas Philipps” aan de Bolwinsweg in Papenburg een grijze Daimler aangereden. Hierdoor ontstond voor 3.000 euro schade. De veroorzaker is doorgereden.

Gisteren is tussen 10.30 en 13.45 uur en poging tot inbraak gedaan bij een woning aan de Burlageweg in Papenburg. De daders zijn er niet in geslaagd om binnen te komen; er is dan ook niets gestolen.

Gisteren is tussen 12.30 en 17.30 uur ingebroken bij een woning aan het Hauptkanal rechts in Papenburg. Er werd een laptop en contant geld buitgemaakt. De schade bedraagt 600 euro.

Haren

Gistermiddag zag de bestuurder van een gele VW Tiguan een fietser over het hoofd toen hij om 13.45 uur vanaf de Werftstraße rechtsaf de Emsstraße in reed. De fietser kwam hierbij ten val. De beide betrokkenen spraken kort met elkaar. Daarna vervolgde de fietser zijn weg. De politie komt graag met hem in gesprek. De fietser was 16-17 jaar en had zwart haar.

Schüttorf

Woensdag controleerde de politie op een recht stuk door bosgebied aan de Ohner Straße in Schüttorf het verkeer op snelheid. Hier mag 100 km/u gereden worden. Er werden 643 voertuigen gecontroleerd. Er werden diverse overtredingen vastgesteld. Een motorrijder maakte het wel erg bont. Hij passeerde de controle twee keer met respectievelijk 145 km/u en 160 km/u op de teller. Hij kreeg een boete van 700 euro en een maand rijontzegging opgelegd.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.