Deelnemers fietstocht geven gul voor duofiets de Lindehoeve

Foto: Jan Glazenburg

VRIESCHELOO – Vanmiddag organiseerden de vier kerken van Bellingwolde, Blijham, Vriescheloo en Wedde een fietstocht van 25 kilometer. De opbrengst van deze tocht wordt geschonken aan de Lindehoeve voor de aanschaf van een duofiets.

Zorgboerderij de Lindehoeve biedt dagbesteding aan ouderen en volwassenen, mensen met de ziekte van Alzheimer, dementie, Parkinson en ander niet aangeboren hersenletsel of somatische (lichamelijke) aandoeningen. De voorzijde van de landelijk gelegen boerderij is verbouwd voor de dagbesteding en heeft een gezellige en huiselijke sfeer met verschillende ruimtes, waaronder een toilet voor mindervaliden, een biljartkamer, slaapkamers en een activiteitenruimte. Het hele gebouw is rolstoel toegankelijk.

Er wordt dagbesteding aangeboden, die zo veel mogelijk tegemoet komt aan de wensen van de cliënten. Er zijn binnen en buiten dierenverblijven met kleinvee en een moestuin en kas, waarin door de cliënten groenten en fruit wordt geteeld. In de timmerwerkplaats kunnen cliënten zich uitleven met hout en andere materialen.

Wat ontbreekt is een duofiets. Deze staat dan ook hoog op het verlanglijstje. De vier kerken van Bellingwolde, Blijham, Vriescheloo en Wedde organiseerden daarom vandaag een fietstocht van 27 kilometer. Er waren zo’n 50 deelnemers. Zij doneerden gul voor de aanschaf van de duofiets. Ook werd de mogelijkheid geboden even binnen te kijken en wellicht artikelen, die de cliënten hebben gemaakt, aan te schaffen.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.