Fietsen voor De Lindehoeve levert 2.000 euro op

Foto ingezonden door Astrid Lüürssen

VRIESCHELOO – Gisteren was het dan zo ver. Onze vier kerken hadden een sponsorfietstocht georganiseerd voor Zorgboerderij De Lindehoeve in Vriescheloo. Men wilde graag een duo-fiets voor de cliënten die hier naar de dagopvang gaan.

Even leek het weer roet in het eten te gooien maar gelukkig waren de goden ons welgezind. Wel was er veel wind, maar het merendeel van de fietsen had trap-ondersteuning. De echte fietsers gaven hier niets om en peddelden rustig door.

De start was bij de Lindehoeve waar wij onze bijdrage en natuurlijk het sponsorgeld konden inleveren. We kregen een half A4tje mee met de route. Via knooppunten ontdekten wij weer eens nieuwe paden in ons mooie Westerwolde. Een prachtige gevarieerde route, mijn complimenten voor de uitzettters. Ik dacht dat ik alle paadjes al wist in deze regio maar toch niet. En dat ging meer mensen zo, hoorde ik wel.

Bij het zwembad in Vlagtwedde was er de mogelijkheid voor koffie/thee of ranja met iets erbij. Hier werd dan ook goed gebruik van gemaakt en kon men gelijk even bijpraten.

Vervolgens verder via Vlagtwedde, Smeerling, Onstwedde (langs de mooie juffertoren), Holte, Landgoed Tenaxx, Wedderveer, Wedde naar Vriescheloo ons eindpunt.

Prachtige fietspaden en verschillende landschappen. Janny Engelkes heeft er prachtige foto’s van gemaakt onderweg. Zelfs al fietsend!

Na dik 25 km kwamen wij weer terug bij De Lindehoeve, waar men ons opwachtte met een hapje en een drankje. Voor de liefhebber kon men nog een rondleiding krijgen om te kijken hoe mooi deze locatie zowel binnen als buiten is. Een eigen groentetuin en kas en geitjes, kippen en konijnen om te verzorgen.

Verder kon men dingen kopen die de cliënten zelf van hout gemaakt hadden, waaronder vogelhuisjes, keukenrolhouders etc.

Het is een mooie plek om te verblijven met enthousiaste eigenaren en verzorgers.

Een aanwinst voor onze regio.

Maar deze fietstocht was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder de mensen die dit georganiseerd hebben. Een enkeling hebt u gezien op de foto maar velen hebben achter de schermen meegewerkt om deze middag tot een succes te maken. Bedankt mensen!

Aan de tocht deden 49 fietsers mee. Aangezien ieder op eigen tijden en tempo vertrok en reed staat niet iedereen op de foto.

Dus volgend jaar gewoon weer opnieuw een mooi doel uitzoeken met een mooie route lijkt mij.

De opbrengst van deze sponsorfietstocht en nog wat andere sponsoren heeft ± € 2.000, = opgebracht. Geweldig dit resultaat, bedankt allemaal.

Ingezonden namens de Protestante kerken Bellingwolde, Blijham, Vriescheloo en Wedde door Astrid Lüürssen

Foto’s gemaakt door Janny Engelkes en Astrid Lüürssen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.