Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Haren

Tussen 14 en 18 mei is bij een grijze Ford Kuga ingebroken. De auto stond toen aan de Rütenbrocker Hauptstraße in Haren. Er werd onder anderen geld en een verrekijker gestolen. Over de hoogte van de schade is niets bekend.

Vanmorgen zijn brandweer en politie om 8.50 uur uitgerukt voor een autobrand op de A31 ter hoogte van Haren. De 25 jarige bestuurder ontdekte tijdens het rijden dat er brand was in het motorgedeelte van zijn Audi. Hij wist de wagen op de vluchtstrook te parkeren en deze ongedeerd te verlaten. De schade wordt op 20.000 euro geschat.

Tussen vrijdag en zondag is aan de Emsstraße in Haren een ruit van een geparkeerde VW bus ingeslagen. De dader ging er met een tablet vandoor. De schade bedraagt 200 euro.

Papenburg

Tussen vrijdag en zondag is ingebroken bij een clubgebouw aan het Industriegebiet Süd in Papenburg. Er werd een gering bedrag aan contant geld en een sleutel gestolen. Ook werd een van de ruimtes met verf besmeurd. De schade bedraagt ruim 200 euro.

Zaterdag is tussen 11.00 en 12.45 uur op een parkeerplaats aan de Johann-Bunte-Straße in Papenburg een lila VW Multivan aangereden. De schade wordt op 4.000 euro geschat. De politie is op zoek naar de veroorzaker.

Meppen

Vanmorgen is tussen 9.45 en 11.40 uur op een parkeerplaats aan de Am Neuen Markt in Meppen een rode Dacia aangereden. Dit is vermoedelijk met een wit voertuig gebeurd. De schade wordt op 3.000 euro geschat.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.