Zandbergia verrast vluchtelingen Oekraïne

Foto ingezonden door Wim Mensen

ZANDBERG, GLIMMEN – Gistermiddag verraste Stichting Zandbergia vluchtelingen uit Oekraïne met belegde broodjes en koffie.

De Stichting Zandbergia kan telkenjare rekenen op royale medewerking van het bedrijfsleven aan Duitse en Nederlandse zijde voor de organisatie van de Granfondo Giro zonder Grenzen. Vooral dankzij deze steun is de grensoverschrijdende fiets-/wandeltocht uitgegroeid tot een evenement dat kan rekenen op veel waardering van de deelnemers. Bovendien genereert het alom veel media-aandacht.

Aan het eind van de dag blijkt soms dat er nog beschikbaar gestelde voedselproducten resteren.  Hieraan wordt telkenjare meteen een zinvolle bestemming gegeven. Zo kon maandagmiddag een aantal belegde broodjes, krentenbollen en koffie uit het Segafredo-assortiment worden overgedragen aan Lena en Alah, begeleidsters van tijdelijk in Villa Welgelegen in Glimmen gehuisveste kinderen, die onlangs hun geboorteland Oekraïne konden ontvluchten. Met behulp van de huidige communicatiemiddelen lukte het de aanwezigen de intentie van dit gebaar in hun moerstaal duidelijk te maken.

Begeleiding en kinderen toonden zich dan ook zicht- en hoorbaar blij verrast door dit gebaar.  Enkele kinderen waren speciaal voor deze gelegenheid in het oranje gekleed.

Ingezonden door Wim Mensen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.