Burgemeester Cora-Yfke Sikkema opent historische expositie in Museum ‘Slag bij Heiligerlee’

Foto: Henk Frans

HEILIGERLEE – Woensdagmiddag heeft burgemeester Cora-Yfke Sikkema een historische expositie in Museum ‘Slag bij Heiligerlee’ geopend.

De regering radeloos, het volk redeloos en het land reddeloos. In heel Nederland wordt aandacht besteed aan het jaar 1672, nu 350 jaar geleden, waarin het land werd aangevallen door Engeland, Frankrijk en de bisschoppen van Munster en Keulen. Oost- Groningen kreeg te maken met de inval, en later de terugtocht, van de bisschop van Munster, Bommen Berend.

In Museum ‘Slag bij Heiligerlee’ is de expositie: “rampjaar 1672, Verborgen Vestingen in Groningens Grensland” samengesteld. De expositie werd woensdagmiddag door burgemeester Cora-Yfke Sikke van de gemeente Oldambt geopend. De expositie is samengesteld door: het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt, het museum Slag bij Heiligerlee, de Torenwachters van Winschoten, de vestingmusea van Oudeschans en Nieuweschans en de burcht van Wedde.

Tot 1 november is te zien wat er nog aan vesting- en schanswerken in het Oldambt is overgebleven. Klik HIER voor de openingstijden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.