Culturele makers en verenigingen ontmoeten elkaar op tweede netwerkevent van Cultuurplatform Westerwolde

Foto: André Dümmer

TER APEL – Gisteravond vond in Museum Klooster Ter Apel het tweede netwerkevent van Cultuurplatform Westerwolde plaats. Het netwerkevent stond open voor alle culturele makers en verenigingen in de gemeente.

De avond bood alle gelegenheid tot onderlinge ontmoeting. Dit met muziek, een hapje en een drankje.

Na de inleiding door Obby Veenstra, directeur van het MOW, werd de groep in kleinere delen gesplitst en werd er gerouleerd. In de Sacristie werd informatie gegeven over het verkrijgen van subsidies. Paula Mulder en Geert Oude Weernink van Kultuur Loket vertelden hoe ze daarbij kunnen helpen.

In de Kapittelzaal werd informatie gegeven over het Gronings Vuur. Gronings Vuur reist vijf jaar lang door de provincie op zoek naar dromen en verhalen over de leefomgeving. Inwoners zelf weten het beste wat er speelt in hun gemeente, welke verhalen en dromen er leven en welke passie ze hebben voor hun eigen omgeving. Wat zijn de uitdagingen? Wat is er nodig om samen trots en met energie de toekomst in te gaan? Alle verhalen geven inzicht in vragen en zorgen die gemeenschappen hebben rondom grote en lokale thema’s, maar ook in de kansen en oplossingen die ze zien. Lees meer over Gronings Vuur op de website www.groningsvuur.nl

Aan het eind van de avond konden deelnemers op een zeepkist een pitch houden. Uiteenlopende verhalen, waaronder iemand met een oproep om fluit te komen leren spelen. Een fluit klinkt wellicht ouderwets in de oren, echter er zijn verschillende soorten. Op een aantal fluiten werd gedemonstreerd.

Ook Kunstkring Westerwolde was goed vertegenwoordigd. Bernard Winkel gaf uitleg over een kunstproject waar de stichting op dit moment mee bezig is. In september, zo is de planning, wil de stichting in Ter Apel een expositie organiseren, waar ze als Kunstkring Westerwolde én Kunstkreis Haren (Ems) willen laten zien wat ze doen en kunnen. Het wordt een laagdrempelige expositie, geen kunstmarkt, aldus de voorzitter. Een ruimte is reeds toegezegd. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de verdere invullingen en de financiering. Sponsoren zijn van harte welkom en kunnen zich richten aan het info adres van Stichting Kunstkring Westerwolde info@kunstkringwesterwolde.nl

Ingezonden door André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.