Veel activiteiten bij tennisvereniging Odivia in Blijham

Foto: Catharina Glazenburg

BLIJHAM – Na twee voorzichtige jaren met allerlei restricties met betrekking tot corona zijn alle spreekwoordelijke trossen los bij tc Odivia Blijham!

Gratis kennismaken
De afgelopen weken hebben alle basisschoolleerlingen in Blijham tijdens hun gymles getennist. Een aantal van hen is zo enthousiast geworden van deze sport, dat zij op maandag verder spelen. De eerste lessen zitten er inmiddels op. Een gratis kennismaking met de club en deze prachtige sport, om vervolgens weloverwogen te kunnen beslissen om lid te worden.

Ook voor volwassenen staan de deuren van Odivia open: tijdens de open week -van maandagavond 30 mei tot en met donderdagavond 2 juni- is tussen 19:00u en 20:00u iedereen welkom die eens een balletje wil slaan. Er zijn rackets aanwezig en natuurlijk zijn er leden die geïnteresseerden van informatie zullen voorzien.

Levendigheid
Het gaat erg goed met het ledenaantal van Odivia: steeds meer mensen weten de weg naar de tennisbaan te vinden en dat heeft in de afgelopen maanden veel nieuwe leden opgeleverd. Nu is tennis wel ontzettend leuk, maar makkelijk is het beslist niet! Gelukkig bestaat er bij Odivia ook de mogelijkheid om tennislessen te volgen. Ook is het spelen van competities en toernooien voor elk niveau mogelijk. Leden zijn dan ook erg actief in het volgen van lessen en deelnemen aan competities. Al met al levert dit een levendige accommodatie op, waar mensen in een goede sfeer actief bezig zijn en waar ook leden van andere clubs graag komen spelen.

Toernooien
Dit laatste is niet alleen het geval in de verschillende competities, maar ook bij toernooien. Zo staat er voor 3 juni het seniorplus toernooi op de agenda. Daar spelen tennissers van 55 jaar of ouder een toernooi. Dan is er ons traditionele Odivia-toernooi: van 11 tot en met 17 juli. In die week wordt het echt druk op onze banen. Spelers van 17 jaar en ouder kunnen zich inschrijven voor dit toernooi via de knltb-site. Er worden dubbel partijen gespeeld op niveau 6, 7 en 8.

Nieuw op onze planning is het toernooi voor de jeugd, in samenwerking met Oude Pekela en Onstwedde. Onder de naam Peblon -wat een afkorting is van de standplaatsen van de deelnemende clubs- worden clubskampioenschappen georganiseerd. U leest het goed: de winnaars zijn niet alleen kampioen van hun eigen vereniging, maar meteen van alle drie de clubs. Deze activiteit zal plaatsvinden op zaterdag 25 juni.

Veel nadere informatie is te vinden op onze website: www.odivia-blijham.nl. Hier kunt u tevens terecht wanneer u vragen heeft of ook deel wilt uitmaken van deze gezellige vereniging!

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.