Kunst werkT ook in Porre’s Toen Alteveer

Foto: Johannes Velthuis

ALTEVEER – Kunst werkt. Altijd en overal. Stichting KunstwerkT NL brengt kunst dichtbij de mensen en doet dit op allerlei manieren, o.a. met de Mooie Muren in Stadskanaal, exposities en het organiseren van evenementen. Oók in het buitengebied, zoals vandaag in de Porre’s Toen in Alteveer.

In de Porre’s Toen was vandaag een grote diversiteit aan kunstuitingen. Met als resultaat: een vrolijke “Kunst werkT… in de tuin”-middag. Street-artist PH1 maakte met een 3e schildering zijn werk op Mooie Keet nr 1 af. Er stonden meer dan 50 gedichtenhuisjes en Oost-Groninger dichters droegen live uit hun eigen werk voor. Dit alles werd afgewisseld met muziek van Ilona Smid, Bianca Holst en een houtblazerstrio. Verspreid over de tuin (ca 4.000 m2) stonden objecten van Koen Kunstwerken en Ol Raive, speciaal ontworpen om op te gaan in het leven buiten.

Ook aan het innerlijk van de mens was gedacht. Achter het huis werden op een tuinterras, ‘Uit de keuken van De Porrepoele’, hapjes en drankjes geserveerd. Naast alle kunst, is er in Porre’s Toen ook veel te ontdekken aan natuur: broedende torenvalken, diverse vijvers, veel eetbare planten en prachtige vergezichten.

Foto’s: Johannes Velthuis; hier vindt u meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.