Spelers gezocht voor ‘Pekels Goud’, toneel in de Wedderwegkerk

Foto ingezonden door J Zwinderman

OUDE PEKELA – Er worden jonge en oudere spelers gezocht voor ‘Pekels Goud’ een locatietheaterstuk rond de Wedderwegkerk van Oude Pekela.

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober wordt de Wedderwegkerk in Oude Pekela omgetoverd tot een uniek theater. Dan wordt in -en rond de kerk het stuk ‘Pekels Goud’ uitgevoerd. Een theaterstuk speciaal geschreven rond de verhalen van legendarische mensen uit het verleden en de kracht van Oude Pekela in het heden én de toekomst. Dus niet alleen terugkijken, maar vooruitkijken. Ook het speciale orgel in de kerk krijgt een spannende rol. Het stuk wordt geregisseerd door Jorrit Boonstra. Een man die al veel professionele uitvoeringen heeft gedaan.

Informatieavond

Houd je van toneelspelen en lijkt het je leuk om mee te werken aan dit bijzondere project? Kom naar de informatieavond op woensdag 8 juni aanstaande om 19.30 uur in de Wedderwegkerk in Oude Pekela. Ben je geen toneelspeler maar lijkt het je wel leuk om mee te doen? Dat kan: we zoeken ook vrijwilligers voor onder andere decor, kostuums en kaartverkoop.

Veur Aaltied

‘Pekels Goud’ wordt uitgevoerd in het kader van Veur Aaltied. Veur Aaltied bestaat uit tien bijzondere theatervoorstellingen in tien oude Groninger en Fryske kerken, gebaseerd op de levensverhalen van in of bij de kerk begraven dorpsgenoten en gemaakt door en met inwoners van het dorp. http://veuraaltied.nl/

Adres bijeenkomst woensdag 8 juni aanstaande

Wedderwegkerk, Hendrik Westerstraat 114 (beter bekend bij de ingang aan de Wedderweg), 9665 AR  Oude Pekela

Voor meer informatie; Jakob Zwinderman, , j.zwinderman@ziggo.nl

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.