Afscheid nemen van de Heilig Hartschool

Foto ingezonden door Mark Goeree Communicatieadviseur Primenius

KOPSTUKKEN, MUSSEL – Na 93 jaar valt het doek voor de Heilig Hartschool in de Kopstukken (Mussel). Met ingang van 1 augustus 2022 sluit de school definitief haar deuren. “Dat doen we met pijn in ons hart”, zegt directeur van de school José Schimmel. De Heilig Hartschool heeft een dusdanig laag leerlingenaantal, dat het niet langer mogelijk is om de school open te houden. “Inmiddels zijn alle leerlingen ondergebracht op andere scholen in de omgeving, zodat zij het onderwijs kunnen krijgen dat zij verdienen”, aldus Schimmel.


Op zaterdag 25 juni aanstaande is er een speciaal afscheidsprogramma. De school organiseert van 14.00 tot 17.00 uur een inloopmiddag. Tijdens deze middag is er een fototentoonstelling en er zullen werkstukken van de kinderen te bewonderen zijn die iets vertellen over de geschiedenis van de school. Schimmel: “Op die manier willen we graag iedereen de kans geven om afscheid te nemen van de school.” De inloopmiddag is vrij toegankelijk.

’s Avonds is er een reünie nabij de school, georganiseerd door een externe werkgroep met oud-medewerkers en -ouders. Dat begint met een diner om 17.00 uur. Gevolgd door er een gezellige feestavond die begint om 20.00 uur. Belangstellenden kunnen zich voor het diner en feest opgeven via hhreunie@hotmail.com.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.