Burgemeester Klaas Sloots leest voor tijdens BoekStartdag

Foto: Gerda Boeijing


STADSKANAAL – Op zaterdag 11 juni organiseren de bibliotheken in de gemeente Stadskanaal de BoekStartdag voor peuters. Burgemeester Klaas Sloots opent deze dag in de bibliotheek van Stadskanaal met het voorlezen van het boek ‘Kom, we gaan een boek lezen!’ van Susanne Strasser. Dit boek is de hele maand gratis verkrijgbaar voor peuters van 2 en 3 jaar, bij de bibliotheken in Stadskanaal, Musselkanaal en Onstwedde.


Ook zijn er op de woensdagen in juni activiteiten voor peuters in de drie bibliotheken. Op 15, 22 en 29 juni in Stadskanaal, van 10 – 16 uur. Op woensdagmiddag 15 juni van 14 – 16 uur zijn er activiteiten in de bibliotheek van Musselkanaal. Op woensdagmiddag 22 juni leest wethouder Goziena Borgers voor in de bibliotheek van Onstwedde om 14.15 uur, waarna er andere activiteiten zijn tot 16 uur. Voor het hele programma zie www.biblionetgroningen.nl/agenda

Gratis lid worden
De Boekstartdag is een landelijke activiteit van de bibliotheken. Doel is ouders met hun peuters van 2 en 3 jaar in contact te brengen met lezen en taal. Ook baby’s en peuters kunnen al lid worden van de bibliotheek en dat is gratis. De gemeente Stadskanaal vindt het belangrijk dat kinderen al jong met lezen en taal in aanraking komen. Zij ondersteunt de activiteiten van de Boekstartdag daarom door de boeken die uitgedeeld worden, gratis ter beschikking te stellen.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.