Drentsch Peil XL gaat van start in Podium34

Jetlag Jenny Foto: Anne-Marie Kok

BORGER – Zaterdag 18 juni start Drentsch Peil XL met de eerste peilsessie in Podium34, het nieuwe podium van Stichting The Bake Shop. Gelijk de week er op vindt op dezelfde locatie de tweede peilsessie plaats op 25 juni. Ook dit jaar bevat de selectie weer bijzondere acts die gedurende het traject door verschillende steden in Drenthe reizen.

Drentsch Peil XL 2022 is van start gegaan voor 6 Drentse acts, namelijk Suzie-Gill, Ça va bien, Kidd Nebula, Marit Nygård, Anousha en Jetlag Jenny. De selectie van 2022 bevat wederom veel talent, maar ook veel variatie in stijl en genre. Op 18 en 25 juni vinden de peilsessies plaats in Podium34 in Borger, het nieuwe podium van Stichting The Bake Shop. De peilsessies zijn toegankelijk voor publiek en gratis te bezoeken. Tijdens de peilsessies spelen de acts en krijgen ze achteraf feedback op hun show, op deze manier worden de acts geholpen in hun ontwikkeling. 

Peilsessie 1 – 18 juni

20:00 uur, Suzie Gill

21:00 uur, Ça va Bien

22:00 uur, Kidd Nebula

 Peilsessie 2 – 25 juni

20:00 uur, Marit Nygård

21:00 uur,  Anousha

22:00 uur, Jetlag Jenny

 Drentsch Peil XL biedt veelbelovende acts in allerlei verschillende genres de gelegenheid om hun talent verder te ontwikkelen. In september worden de showcases gespeeld in Emmen en Borger. De meest indrukwekkende act wordt tot slot uitgenodigd voor Hit the North en speelt via dit talentontwikkelingstraject op onder andere Eurosonic en diverse andere festivals. Eerdere deelnemers waren Hannah Mae, Isa Zwart, The Heck, TAMAR, Danytha, Seb Zukini, Traversus en nog vele anderen. 

 Voor meer informatie: https://drentschpeilxl.nl/

 Drentsch Peil XL is een product van Stichting The Bake Shop en Stichting Kunst & Cultuur. The Bake Shop organiseert met regelmaat avonden waar jong, Nederlands muziektalent centraal staat. Houd de website en socials in de gaten voor meet evenementen van The Bake Shop.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.