Feestelijke opening Sfeervol Centrum Stadskanaal

Foto: Gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – Na jaren keihard zwoegen is het vernieuwde centrum van Stadskanaal klaar en dat gaan ze groots vieren met “Sfeervol Stadskanaal”. Van donderdag 23 juni tot en met zaterdag 25 juni zal het centrum worden omgetoverd in een heus festivalterrein met muziek, eten, akitiviteiten en te gekke acties!

Veel festiviteiten voor jong en oud:
Drie dagen lang zal het centrum gevuld zijn met diverse activiteiten. Iedere dag heeft zijn eigen thema en binnen dat thema wordt er van alles georganiseerd.

Op donderdag 23 juni is het thema “Food & Music”. Het hele centrum zal het toneel zijn van een heus foodfestival met diverse foodtrucks en smakelijke producten van de lokale ondernemers.

Op vrijdag 24 juni is het thema “Midsummernight Shopping”. De winkels zijn dan geopend tot 22:00 uur en in zomerse sferen aangekleed. Ook aan de innerlijke mens is gedacht, want ook tijdens Midsummernight Shopping staan er weer diverse foodtrucks en etenskraampjes klaar om de heerlijkste gerechten te serveren.

Op zaterdag 25 juni kun je vanaf 13:00 uur door het hele centrum genieten van muziek tijdens deze speciale editie van “Muzikaal Stadskanaal”. Op de diverse pleinen in het centrum vind je muzikaal talent. Daarnaast kun je deze dag meedoen aan de “Pimp Your Socials-Workshop” van Impacter en kun je je terug wanen in ‘die goeie ouwe tijd’ met de Historische Fietsgroep Noord. In klederdracht fietsen zij op de fietsen van vroeger door het centrum.

Maar er is meer!
Alle dagen kunnen kinderen meedoen aan de kinderspeurtocht “Koen de wegenbouwer” en zijn er verschillende kinderactiviteiten, waaronder een zweefmolen en een rodeostier, in het centrum te vinden, Oo kun je met je favoriete Disneykarakter op de foto, vind je live muziek op de diverse pleinen en kun je jouw gameskills laten zien in de unieke Game Area!

Formele opening door Gemeente Stadskanaal:
De formele opening van het centrum zal op 23 juni tussen 15:00 en 17:00 uur plaatsvinden in de nieuw aangelegde Stadstuin tegenover het gemeentehuis. Ook zal singer/songwriter Jason Staal hier de officiële videoclip presenteren van het nummer “Samen Stadskanaal”, een bijzonder lied speciaal geschreven door, over en voor Stadskanaal.

Kortom, er valt tijdens “Sfeervol Stadskanaal” genoeg te beleven. Kijk voor meer informatie op de website van Sfeervol Stadskanaal

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.