Koninklijke Onderscheiding voor echtpaar Pomp

Foto: Geert Smit (archieffoto)

WILDERVANK – Vanmiddag werden de heer Pomp en mevrouw Pomp – de Wit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Berry Link reikte de Koninklijke onderscheiding uit tijdens een lunchbijeenkomst voor vrijwilligers in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank.

Het echtpaar Pomp – de Wit zet zich al vele jaren belangeloos in voor diverse verenigingen en stichtingen. Zo was de heer Pomp bijna 20 jaar scheidsrechter en vrijwilliger bij handbalvereniging Aeolus en verzorgde mevrouw Pomp diverse ondersteunende werkzaamheden. Ook waren ze actief voor de Stichting Jumelage. De bekendste activiteit van het echtpaar is de restauratie van graven rondom het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum. Samen coördineren en begeleiden zij de vrijwilligers, waaronder middelbare scholieren die hun maatschappelijke stage komen lopen.

Maar ook in de buurt waar zij wonen zijn ze actief. Burgemeester Berry Link: “De speeltuin is jaren lang onderhouden door het echtpaar en ieder jaar komen de kinderen uit de buurt paaseieren zoeken. Verjaardagen van de kinderen in de buurt worden niet vergeten en rond 5 december zorgt het echtpaar ervoor dat bij elke deur de goedheiligman iets achterlaat met een persoonlijk gedicht. De jarenlange inzet en betrokkenheid voor de maatschappij is de reden dat beide worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.”

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.