Zo’n 300 deelnemers bij de laatste Nelli Cooman Games

STADSKANAAL – Vandaag werden voor de laatste keer in Stadskanaal de Nelli Cooman Games gehouden.

Vandaag organiseerde de stichting “Nelli Cooman Games” voor de laatste keer (oude stijl) de befaamde “Nelli Cooman Games”. In totaal hebben de “Nelli Cooman Games” 25 jaar op de wedstrijdkalender gestaan. Nelli wil in goed overleg met de stichting NCG en de AV Jahn II atletiek een nieuw project opstarten. In het nieuw concept zijn vijf atletiekverenigingen in Nederland betrokken, waaronder ook AV Jahn II uit Stadskanaal.

Op deze laatste games kwamen de idealen van oud-wereldkampioen sprint, thans erevoorzitter en naamgeefster van de stichting Nelli Cooman Games samen: het stimuleren van jeugd en mensen met een beperking om door middel van sport het beste uit jezelf te halen. Aan het eind van de dag werd Ben Vroom in het zonnetje gezet. Hij was 25 jaar vrijwilliger bij de games. Hij kreeg een bronzen Nelli Cooman beeldje. Gerard Gerritsen nam namens de gemeente Stadskanaal eveneens zo’n beeldje in ontvangst.

Foto’s: Hemmo Kuiper

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.