Johannes Velthuis bezocht in het kader van Westerwolde Rijgt Kopje Genieten en Ol Raive

Foto: Johannes Velthuis

SELLINGEN – Johannes Velthuis bezocht tijdens Westerwolde Rijgt Kopje Genieten en Ol Raive.

Westerwolde rijgt is een uniek tuin- en kunstevenement dat jaarlijks in de 2e helft van juni in Zuidoost-Groningen wordt gehouden. Meer dan 20 prachtige tuinen en bijzondere locaties (BL) openen van 17 tot en met 26 juni hun tuinhek, poort of deur om bezoekers gastvrij te ontvangen.

Alle eigenaren nodigen bovendien één of meerdere kunstenaars uit om in hun tuin, tuinhuis of serre te komen exposeren. Elke tuin  is een verrassing! De werkgroep zorgt bovendien voor een gevarieerd muziekprogramma, van solo tot koor, van pop tot klassiek.

In iedere tuin ligt tijdens WWR een kraal klaar, klein cadeautje van de tuineigenaren. Rijg ze tot een bijzonder souvenir! Maar… op = op! De jaarkraal 2022 is gemaakt door Ineke Donker.

Johannes Velthuis bezocht vandaag Kopje Genieten en Ol Raive.

Christine Rietveld woont, samen met haar gezin, alweer een poosje aan de Lageweg in Wedde. Ze startte daar een koffie- en theeschenkerij en deed met haar particuliere tuin mee aan Westerwolde rijgt. Maar sinds kort is haar bedrijf verhuisd naar Sellingen, naar een locatie van Staatsbosbeheer, tot nu toe bekend als De Noordmee. Naast meer binnenruimte en een groot terras, waar bezoekers kunnen genieten van de vele huisgemaakte lekkernijen, zijn daar ook borders, waar Christine mooie plannen voor heeft.
Er was een optreden van Flatlandish en werken te zien van:

Ina Savenije | keramiek 

Mary Kop  | aquarellen en sieraden

Lowieke van der Heide | beelden van klei

In de Beeldentuin Ol Raive van Marco Dijkstra staan tientallen beelden. Vaak dierfiguren en vogels; een schaap, een specht, een vliegende uil. Als je goed kijkt zie je dat ze opgebouwd zijn uit herkenbare onderdelen van oud gereedschap, vernuftig samengevoegd. In de tuin waren optredens van Bray up the Manifold.

Bron: Westerwolde Rijgt

Foto’s: Johannes Velthuis, meer foto’s vindt u HIER

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.