Bruggen Belang Pekela (BBP) organiseert demonstratietocht

PEKELA – Bruggen Belang Pekela (BBP) organiseert op dinsdag 21 juni 2022 een optocht langs het Pekelder Diep, vanaf de Theo Thijssen school te Boven Pekela via Nieuwe Pekela naar Oude Pekela, met als eindstation het plein voor het gemeentehuis.

De stoet is te herkennen aan veel geel en rood, brugbanners met de tekst ‘Pekelder besluit, Deze brug gaat eruit?’, stickers met vraagteken, fietsers, landbouwverkeer, grote en kleine motorvoertuigen en een hoop toeters en bellen.

BBP nodigt alle inwoners van Pekela uit om de optocht aan te moedigen, door langs het kanaal te staan zwaaien en juichen (vergelijkbaar met de Pekelder intocht van Sinterklaas).
Belangstellenden kunnen zich tussen 19.00 en 19.20 uur verzamelen op het plein bij het gemeentehuis in Oude Pekela, waar rond die tijd de demonstratiestoet zal arriveren.

Om 19.20 uur zal BBP de uitslag van de enquête op grote borden onthullen en presenteren aan de gemeenteraadsleden. Aansluitend aan de actie van BBP houdt de gemeenteraad een opiniërende vergadering over het bruggenbesluit. In deze vergadering hebben burgers (na opgave) inspraakmogelijkheid. Ook Bruggen Belang Pekela zal gebruik maken van het spreekrecht.

17:45 uur verzamelen bij de brug Theo Thijssen school
18.00 uur vertrek optocht Boven Pekela
19.00-19.15 uur aankomst gemeentehuis Oude Pekela
19.20 uur onthulling uitslag enquête
19.30 uur raadsvergadering

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.