Video- en fotoverslag van de Happy Smile TT Truckrun

Foto: Fred Stötefalk

EMMEN, ASSEN – Vanavond reden tijdens de MotoGP TT Truckrun 2022 zo’n 45 MotoGP Trucks in konvooi van Emmen naar het TT Circuit Assen. Een wereldprimeur en dat alles om een kind met een ernstige ziekte of beperking een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

De week werd, voorafgaand aan de 2022 editie van de Motul Assen, op de Sachsenring de Duitse Grand Prix verreden. Gisteravond en vanmorgen vroeg vertrok de MotoGP karavaan richting het TT Circuit Assen. Op verzoek van John Norda maakten zo’n 45 MotoGP trucks een gezamenlijke tussenstop net over de grens bij Zwartemeer, de thuisbasis van Stichting Happy Smile.

Daar kregen de chauffeurs door vertegenwoordigers van Stichting Happy Smile een BBQ-buffet aangeboden en maakten ze kennis met kinderen met een ernstige ziekte of ernstige beperking die door de Stichting Happy Smile waren uitgenodigd.

Na het eten mochten de kinderen, samen met hun begeleiders, in de MotoGP, Moto 2, Moto 3 Team Trucks meerijden naar het TT Circuit in Assen. De reis ging via Schoonoord, Schoonloo, Grolloo en Rolde. Onderweg stond veel publiek langs de weg om de kinderen toe te zwaaien en de trucks te bekijken. Na ook nog een rondje over het circuit te hebben gereden werden de kinderen door hun ouders/begeleiders opgehaald.

De Truckrun was een idee van de Nederlandse chauffeur John Norda, in dienst van het Monster Energie Yamaha MotoGP team. Het hele gebeuren was een samenwerking tussen Stichting Happy Smile, de gezamenlijke MotoGP chauffeurs, Dorna, Irta en het TT circuit Assen. Wie weet is er een nieuwe traditie voorafgaand aan de TT geboren!

Bron: Racesport.nl

Foto’s/video: Fred Stötefalk

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.