Oriënterende Informatieraad Bruggen Pekela live te volgen bij RTV Westerwolde

Foto: Catharina Glazenburg

PEKELA – Vanavond is de Oriënterende Informatieraad Bruggen van de gemeente Pekela live te volgen bij RTV Westerwolde.

Op de agenda staat een debat van de raad aangaande het project bruggen in de gemeente Pekela. De vergadering begint om 19.30 uur. Voorafgaand aan de vergadering organiseert Bruggen Belang Pekela (BBP) een demonstratietocht langs het Pekelderdiep. De tocht start om zes uur bij de brug bij de Theo Thijssen school in Boven Pekela. Om 19.20 uur zal op het plein voor het gemeentehuis in Oude Pekela op grote borden de uitslag van de enquête bekend worden gemaakt. Aansluitend aan de actie zal BBP tijdens de Oriënterende Informatieraad Bruggen gebruik maken van het spreekrecht.

De gemeente is van plan een groot aantal oeververbindingen te verwijderen. Er is volgens de gemeente onvoldoende geld om alle oversteken in de toekomst te onderhouden. Van de huidige 33 bruggen blijven, volgens Pekela, er slechts 13 over. Alvorens tot definitieve besluiten te komen gaat de gemeente gesprekken voeren met aanwonenden en met burgers, bedrijven en instellingen die zich betrokken voelen. Deze informatieavonden vinden plaats op dinsdag 28 juni in de Kiepe in Nieuwe Pekela. Op woensdag 29 juni in MFC de Binding in Oude Pekela en donderdag 30 juni in de Riggel in Boven Pekela en starten om 19:30 uur.

Aanmelden is niet nodig.

HIER vindt u informatie hoe u deze vergadering kunt volgen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.