Het is stil in de COOP; Ina is met pensioen

Foto: Catharina Glazenburg

BELLINGWOLDE – Vandaag was het voor Ina Louis de laatste werkdag bij de COOP in Bellingwolde.

Bijna 50 jaar heeft ze bij de supermarkt in Bellingwolde gewerkt. Als jong meisje, net van school, trad ze in dienst bij de heer Meins. Hij had een SPAR supermarkt aan de Hoofdweg in Bellingwolde. In de afgelopen 50 jaar heeft ze veel collega’s zien komen en gaan en heeft ze meerdere keren meegemaakt dat de supermarkt werd omgebouwd naar een andere supermarktketen.

Wie regelmatig bij de supermarkt komt kent Ina; altijd vriendelijk, in voor een lolletje en wat haar kenmerkte: ze bleef zichzelf. Iedereen werd altijd in het Gronings aangesproken en geantwoord, ongeacht van welke nationaliteit of afkomst deze persoon was.

In 2014 “verhuisde” Ina mee naar de nieuwe winkel aan de andere kant van het dorp. Een hele verandering, met veel nieuwe collega’s en een nieuwe baas. Ook moesten er weer nieuwe handelingen worden aangeleerd, zoals het aannemen en uitreiken van poststukken.

Vlak voordat er weer een nieuwe verandering aankomt zit Ina haar tijd bij de COOP er op. Waar ze stiekem een beetje op heeft gehoopt gebeurt; een week voordat de COOP de deuren sluit om omgebouwd te worden naar een PLUS supermarkt gaat Ina met pensioen. Dit kon de klanten vandaag niet ontgaan. Er waren slingers bij de kassa, overal hingen affiches, er stond een tafel met snoep om uit te delen en Ina liep rond in een toepasselijk shirt met een bloemslinger om haar nek. Er waren mooie woorden van haar baas en (oud) collega’s, veel bloemen en cadeaus en klanten kwamen afscheid nemen. Ina deed er luchtig over, maar wie haar een beetje kent zag dat al die aandacht haar niet onberoerd liet.

Nadat ze alle cadeaus in haar Fiat 500 had geladen ging ze met gemengde gevoelens naar huis. Vanaf nu gaat ze haar dagen vullen met het schilderen van haar woning, handwerken, lezen, puzzelen en grasmaaien met haar nieuwe zitmaaier.

Foto’s: Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.