Jonge ooievaars bij de Oosterschool krijgen vliegles

Foto ingezonden (naam bij de redactie bekend)

BELLINGWOLDE – In het nieuwe nest bij de Oosterschool zijn twee ooievaars geboren. Vandaag kregen ze vliegles.

Bij de Oosterschool in Bellingwolde werd op 24 maart een ooievaarsnest geplaatst. De mal voor het nest was door een vader van een van de leerlingen gemaakt. Een aantal leerlingen van de school vlocht er vervolgens een nest in. Het nest werd door een medewerker van Brouwer Groen en Grondig en Marga Koning, een van de leerkrachten, met een hoogwerker op een stam geplaatst. Tot ieders verbazing en vreugde zaten de ooievaars al snel op het nest. Luid klepperend maakten ze elkaar het hof.

In het nest werden twee jongen geboren. De leerlingen van de Oosterschool vierden dit met beschuit met muisjes. Roze en blauwe muisjes door elkaar, want ze weten niet of de jongen mannetjes of vrouwtjes zijn.

Intussen krijgen de jongen vliegles. Binnenkort zullen ook zij in de velden rond Bellingwolde te vinden zijn, waar ze dan zelf op zoek gaan naar voedsel. De leerlingen van de Oosterschool genieten elke dag van hun oefenkunsten.

Foto’s ingezonden (naam bij de redactie bekend)

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.