Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Meppen

Bij een ongeval op de B70 bij Meppen is vanmorgen om half zeven een motorrijder gewond geraakt. De 28 jarige bestuurder zag vlak na de met verkeerslichten beveiligde kruising te laat dat een vrachtwagen bezig was met een inhaalmanoeuvre. Om een aanrijding te voorkomen trapte hij hard op de rem en verloor daarbij de controle over zijn motor. De motor vloog daarbij over de kop. De bestuurder raakte daarbij zwaargewond.

Papenburg

De politie zoekt getuigen van een aanrijding op 21 mei. Toen fietste een groep jongeren om 02.20 uur in de richting van de Obenende. Daarbij knalde een van de fietsers tegen een geparkeerde Audi A6. Aan de wagen ontstond voor 1.000 euro schade.

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken bij een schuur aan de Richardstraße in Papenburg. Er werd een e-bike van het merk Prophete gestolen. De fiets stond op dat moment op slot. De schade bedraagt 1.130 euro.

De politie zoekt getuigen van een ongeval die plaats vond op 14 juni om 12.55 uur op de Hümmlinger Weg in Papenburg. Een 25 jarige bestuurster van een VW Passat botste daar tegen een 52 jarige fietsster toen zij rechtsaf wou slaan. De fietsster reed op dat moment op het fiets/voetpad in de richting van het Osterkanal. De fietsster kwam op de motorkap terecht en raakte lichtgewond.

Börger

Gistermiddag is om 15.25 uur brand ontstaan in een bosgebied aan de Breddenberger Straße in Börger. In totaal ging daarbij 400 vierkante meter bos verloren. Het vuur werd door de brandweer van Sögel en Spahnharrenstätte geblust. Er raakte niemand gewond. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.