Lopster Torenloop op 2 juli 2022

Foto: Maaike de Jong

LOPPERSUM – Op zaterdag 2 juli 2022 is het weer zover, dan vindt de 15e editie van de Lopster Torenloop plaats. Loppersum zal op deze zaterdagavond volop in het teken staan van hardlopende deelnemers.

Ook dit jaar maakt de Lopster Torenloop weer deel uit van het Huis & Hypotheek Ommelander
Loopcircuit. Dit Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit omvat zes dorpslopen waarvan de eerste 2, de Steemer Omloop in Stedum en de Hippolytusrun in Middelstum reeds zijn gelopen. Na de Lopster Torenloop volgen nog de Jannes Nijboerloop in Ten Boer, de COOP Eemsmondloop in Uithuizermeeden en de Huis & Hypotheek Ekensteinloop in Appingedam.

Route:
Tijdens de Lopster Torenloop zal er een wedstrijdloop over tien kilometer, een trimloop over vijf
kilometer en de jeugdloop, met de traditionele rondjes om de Lopster Toren, worden gelopen. De route gaat grotendeels in en door het centrum van Loppersum en zal nagenoeg dezelfde route zijn als de editie van 2019. Vanaf het Marktplein gaan de lopers via de Wirdumerweg, Zorgvlijt, Veldzicht, via schelpenpaden naar de Wijmersweg, Zeedijken, Kersenlaan, Appelhof, Fruitlaan, Tuinbouwstraat, Hofstraat, Nieuwstraat, Middenstraat, nogmaals stukje Wijmersweg, Lagestraat en de “bult” van de Hogestraat weer naar start/finish op het Marktplein.De recreatieve lopers lopen één rondje van 5 km en de wedstrijdlopers lopen twee rondjes van 5 km.

NulpuntNul-estafette voor teams
Tussen de jeugd en de recreatieve en de wedstrijdloop zal de zgn. “NulpuntNul-estafette” weer
plaatsvinden.Teams met elk 4 deelnemers van o.a. Albert Heijn, Aristo Promotions, Brasserie Meer, Bruintjes en Keurentjes, Jeugdsoos Flits, MFAC Loppersum, Reunië 2019 en Wereldwinkel “Veur Elkenain”,
strijden tegen elkaar in een ludieke estafette rondom de Lopster Toren. De teams strijden om de
felbegeerde wisselbeker die de vorige editie van 2019 werd gewonnen door Jeugdsoos Flits. Al met al een sportieve en hilarische uitdaging die tegelijk een mooie warming up is voor de vijf of tien kilometer.

Starttijden en inschrijven
Voor de jeugdloop wordt het startschot gegeven om 18.00 uur en voor de recreatieve en wedstrijdloop valt het startschot om 19.00 uur, welke wordt gegeven door Martin Jurna, de Lopster kapper die dit jaar zijn 40-jarig jubileum viert.

Inschrijven kan op de dag zelf in Jeugdsoos Flits aan de Wirdumerweg 5 te Loppersum. Tevens is hier
ruimte om zich om te kleden. De inschrijving voor de jeugdloop vindt plaats tussen 17.00 – 17.45 uur.

De inschrijving voor de recreatieve en wedstrijdloop van 5 en 10 km vindt plaats tussen 17.00 – 18.30
uur.

Voor meer informatie over de Lopster Torenloop kijk op www.mfacloppersum.nl of volg ze op
Facebook.

Ingezonden door Gert-Jan Maneschijn

Foto’s: Maaike de Jong.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.