Naam PrO Dollard college officieel onthuld (Update)

Foto: Frans Stegeman

WINSCHOTEN – De PrO Dollard vestiging van het Dollard college heeft een nieuwe naam. Van de Flint is het nu PrO Dollard College Winschoten gaan heten. Dit is een naam die duidelijker bij de school past.

Een nieuwe naam wordt niet zomaar gepresenteerd; het ging gepaard met een ferme knal uit een oud kanon. Voorafgaand aan dit schot onthulden de regio directeur van het Dollard College: mevrouw Ina Lagro en een leerling van de praktijkvestiging het nieuwe bord bij de ingang van de school.

Vestiging directeur Arne Jan Bugel is heel trots op deze naam. “Hoewel wij deze naam al een tijdje voeren, vonden wij het toch wel tijd worden om de naam ook publiekelijk bekend te maken. Wij maken deel uit van het grote Dollard College en de PrO afdeling is hier een belangrijke schakel in. De leerlingen voelen zich hier thuis en kunnen doelgericht aan hun toekomst werken.”

Update met persbericht Dollard College:

Een nieuwe naam, waarom?
Je kiest een nieuwe naam als je vindt dat de oude niet meer past bij wat (en hoe) je nu bent. De school heeft de langste tijd in zijn bestaan ‘Praktijkonderwijs de Flint’ geheten. Een naam die verwijst naar de steenfabriek die vroeger op het terrein heeft gestaan. Het woord ‘flint’ is een oud Nederlands woord voor ‘steen’. Het onderwijs op de vestiging is ondertussen erg veranderd: de maatschappij stelt andere eisen aan de leerlingen van het Praktijkonderwijs. Mede daarom zet de school tegenwoordig veel meer in op certificaten vanuit de verschillende branches, samenwerkingen met de gemeente Oldambt en instellingen uit de regio. Ook verlaten de leerlingen de school sinds kort (2020) met een diploma. Deze PrO-fessionals kunnen, met het diploma op zak, direct aan het werk of starten het volgend schooljaar in het MBO

Maar ook de bestuurlijke fusie met Ubbo Emmius was een reden voor een nieuwe naam. Er zijn vanaf 1 augustus 2022 twee vestigingen van het Dollard College die aan de straat Bovenburen gevestigd zijn. Om verwarring te voorkomen, was het noodzakelijk om voor één van beide scholen een nieuwe naam te bedenken.

Hoe kwam de nieuwe naam tot stand?
De school heeft samen met het personeel én de leerlingen, verschillende mogelijkheden uitgewerkt. Uiteindelijk is er ook samen een keuze gemaakt. Er werd besloten: wij zijn vestiging ‘PrO Winschoten’!

Het nieuwe bord

Toch heeft de school de ‘flinten’ niet geheel losgelaten. Op het nieuwe bord is een foto van de handen van één van de leerlingen te zien die met bakstenen/flinten aan de gang is. ‘Binnen het Praktijkonderwijs wordt er veel met de handen gewerkt, dat wilden we graag in het nieuwe bord laten terugkomen’ aldus Arne-Jan Bugel, vestigingsdirecteur van vestiging PrO Winschoten. ‘Dat werken met de handen, gecombineerd met de ‘flinten’, resulteert in een mooi nieuw beeld met toch nog een link naar het verleden’ aldus Bugel.

De feestelijke onthulling
Leerlingen, ouders/verzorgers, buurtbewoners én collega’s kwamen bijeen om de nieuwe vestigingsnaam in te luiden. Na een korte toespraak van algemeen directeur Ina Lagro en vestigingsdirecteur Arne-Jan Bugel, is na een kanonschot het vernieuwde bord onthuld. Leuk feitje: de wielen van het kanon zijn in het verleden gemaakt door de leerlingen van PrO Winschoten (zie foto)!
Na afloop was er koffie, thee en voor de leerlingen ijs. Dat laatste was wel nodig voor de verkoeling met het warme weer. De ijskraam is van twee ondernemende leerlingen van het Dollard College die een eigen bedrijfje (D&D-ijs) zijn gestart naar aanleiding van een schoolproject. Het was een geweldige middag!

Klik HIER voor meer informatie over het praktijkonderwijs bij het Dollard College.

Tekst en foto’s: Frans Stegeman en Dollard College

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.