Raadsleden Ingrid Sterenborg en Egbert Hofstra gedecoreerd

Foto: Gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – Tijdens de raadsvergadering van maandag 27 juni hebben de raadsleden Ingrid Sterenborg en Egbert Hofstra een koninklijke onderscheiding ontvangen. Beide raadsleden treden af omdat zij wethouder worden in het nieuwe college van Burgemeester en wethouders. De raadsleden ontvingen uit handen van burgemeester Klaas Sloots de versierselen die horen bij de onderscheiding tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ingrid Sterenborg ontving de onderscheiding thuis, omdat ze door ziekte niet bij de raadsvergadering aanwezig kon zijn.

Ingrid Sterenborg – Kooij (55) is raadslid voor de ChristenUnie sinds september 2000. Ze was fractievoorzitter in de periode 2010 -2014. Sinds mei 2014 is ze eerste ondervoorzitter van de raad. Dat wil zeggen dat ze de burgemeester bij afwezigheid vervangt als voorzitter van de raadsvergadering. Tijdens de corona-lockdowns leidde ze verschillende keren de raadsvergadering thuis vanachter het beeldscherm.

Sterenborg ontvangt de onderscheiding vanwege haar 22 jaar lange inzet voor de gemeenteraad van Stadskanaal.

Egbert Hofstra (39) is raadslid voor de Partij van de Arbeid sinds april 2010. Hij begon als 27-jarige aan het raadslidmaatschap. Hofstra was de afgelopen twee collegeperiodes fractievoorzitter. Hofstra ontvangt de onderscheiding vanwege zijn 12-jarige inzet als raadslid.

Beide raadsleden worden op 29 juni beëdigd als wethouder in het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders. Dit gebeurt tijdens een extra raadsvergadering.

Op de foto’s:

Egbert Hofstra krijgt de onderscheiding door burgemeester Klaas Sloots opgespeld tijdens de raadsvergadering.

Ingrid Sterenborg krijgt de onderscheiding thuis uitgereikt door burgemeester Klaas Sloots

Ingezonden door gemeente Stadskanaal

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.