Belangstellenden krijgen les over veilig gebruik van scootmobiel in het verkeer

Foto: Hemmo Kuiper

STADSKANAAL – Vanmiddag kregen belangstellenden gratis les over het veilig deelnemen in een scootmobiel aan het verkeer. Iedereen kon hier aan mee doen, ongeacht leeftijd en beperking.

Bij Maarsheerd in Stadskanaal werd vanmiddag een informatieve scootmobielmiddag gehouden. Dit werd georganiseerd door de activiteitenbegeleiding van Maarsheerd, Mobi-Care Stadskanaal, VNN en Welstad. Het doel was dat de deelnemers veilig en met zelfvertrouwen kunnen deelnemen aan het verkeer.

De middag begon met theorie over veilige deelname met een scootmobiel in het verkeer. Dit werd verzorgd door VVN. Het tweede gedeelte werd gevuld met een vaardigheidsparcours op het parkeerterrein van Maarsheerd en informatie van Mobi-Care.

Aan het eind van de middag konden de deelnemers het geleerde in praktijk brengen, door samen met begeleiders van de VVN een rondje door Stadskanaal te rijden. Dit deden ze in hun eigen scootmobiel. De dag werd afgesloten met uitreiking van de certificaten.

Dit was de tweede keer dat in de gemeente Stadskanaal een scootmobielmiddag werd georganiseerd; vorig jaar vond een soortgelijke middag in Alteveer plaats.

Foto’s: Hemmo Kuiper


Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.