Stal hertenkamp Vriescheloo krijgt opknapbeurt

Foto: Jan Doornkamp

VRIESCHELOO – De stal in het hertenkamp in Vriescheloo heeft een opknapbeurt gekregen.

De crowdfunding die op 17 november in samenwerking met de RegioBank in Bellingwolde voor het hertenkamp werd gestart heeft ruim 7.000 euro opgebracht. Het geld wordt onder andere besteedt aan een picknicktafel, speeltoestellen voor kinderen, klimattributen voor de geiten, extra schuilgelegenheid, een fontein in de vijver, een voederautomaat, materiaal/verf om de bestaande stal te onderhouden en het betalen van voer- en dierenartskosten.

De laatste tijd is er hard gewerkt om alles weer tip top gekregen. Zo werd het gaas hersteld en de buitenkant van de stal geschuurd en opnieuw in de verf gezet. Ook kreeg de stal nieuwe windveren, werden de planken aan de voorkant vervangen en de deur en kozijnen geschilderd.

De Oostenrijkse bergschapen Guus en Shaun werden door Menno Cannegieter geschoren en er is gezinsuitbreiding bij de eenden en de herten.

Helaas zijn er mensen die de dieren (te veel) brood voeren. Dit ondanks het feit dat er bordjes hangen met het verzoek dit niet te doen. De vrijwilligers hebben deze week een specieton vol brood weggehaald!

Foto’s: Jan Doornkamp, info Stichting Hertenkamp Vriescheloo

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.