Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

Vrijdagochtend heeft de politie rond half negen bij een verkeerscontrole aan de Zur Müle een 29 jarige inwoner van Weener aangehouden. De man bleek een auto te besturen, terwijl zijn rijbewijs al sinds lange tijd verlopen was. De man moest de auto laten staan en er werd proces-verbaal opgemaakt. Ook de 55 jarige eigenaar van de auto werd beboet, omdat hij toestemming had gegeven dat de 29 jarige zonder een geldig rijbewijs in zijn auto reed.

Sögel

Om kwart over twaalf vanmiddag zijn politie en brandweer uitgerukt naar de Torffehnsweg in Sögel. Ze waren gebeld door een buurtbewoonster die op een erf veel rook zag. Er bleek een auto in brand te staan. Het vuur sloeg over naar een blokhut. Zowel de auto als de blokhut gingen bij de brand verloren. De brandweer wist te voorkomen dat de vlammen naar de naastgelegen woning oversloegen. Er is niemand gewond geraakt. De schade wordt op 10.000 euro geschat.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.