Rode Loper Run, een loopevenement voor iedereen

Foto: Hemmo Kuiper

STADSKANAAL – Vanmiddag vond de Rode Loper Run 2022 plaats. Dit loopevenement richtte zich op jeugd, volwassenen en handbikers/ wheelers. Wethouder Borgesius was aanwezig bij de opening. Met een gemiddelde leeftijd van 37 jaar, waarbij de jongste deelnemer 4 en oudste deelnemer 71 jaar, was de Rode Loper Run een run voor iedereen.

De kidsrun vond plaats op de atletiekbaan. Al naar gelang hun leeftijd legden zij afstanden van 400 meter tot en met 2 kilometer af. De warming-up werd verzorgd Crossfit. Ze finishten onder het startdoek bij het Beachpark.

De handbikers/ wheelers gingen daarna aan de rol, gevolgd door de volwassenen die konden kiezen tussen 5 of 10 kilometer. Zij renden via het fietspad over de Rode Loper en door het bos. Bij de verzorgingspost voorzag Herbie Blues de deelnemers van een muzikale energieboost.

Deze middag was een initiatief van Christiaan Drenth, in samenwerking met Runners Stadskanaal, GSCEmmen, Lentis , Beachpark en Welstad.

Foto’s: Hemmo Kuiper


Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.