Angelique wandelt van Veelerveen naar Tiel om geld in te zamelen voor een BeleefTV

Foto: Dagcentrum PUK

VEELERVEEN – Om het bedrag voor de aanschaf van een BeleefTV bijeen te sprokkelen gaat Angelique van Veelerveen naar Tiel wandelen. Ze komt op de fiets terug.

Onlangs kreeg Dagcentrum Puk in Veelerveen een BeleefTV te leen. Dit is een soort digibord, ter grootte van een tafel, waar je allerlei spelletjes op kunt projecteren. De BeleefTV Smile is speciaal ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Het apparaat is zo ontwikkeld dat iedereen er mee uit de voeten kan; ongeacht de leeftijd of het niveau. De activiteiten op De BeleefTV dragen bij aan het activeren en stimuleren van de cliënten. Bijna alle spellen kunnen in groepsverband of individueel gespeeld worden. Hierdoor is er voor iedere situatie een oplossing op maat. De spellen nodigen uit tot een gesprek, zijn leerzaam en stimuleren de motoriek.

Angelique en Petra van Dagcentrum Puk zagen hoe enthousiast hun cliënten op het apparaat reageerden en al snel werd er besloten dat ze alles op alles willen zetten om een BeleefTV te kunnen aanschaffen. Hiervoor is veel geld nodig. Een BeleefTV die geschikt is voor alle cliënten kost, inclusief een aangepast onderstel en extra onderdelen, ongeveer 12.000 euro.

Om (een deel) van het bedrag bij elkaar te krijgen gaat Angelique te voet van Veelerveen naar haar geboorteplaats Tiel. Ze vertrekt op 25 augustus. Die dag wordt ze door collega’s en cliënten uitgezwaaid. Terwijl zij in Veelerveen een feestje vieren wandelt Angelique de eerste etappe naar Emmer-Compascuum. De planning is dat ze elke dag zo’n 30 kilometer gaat wandelen. Onderweg sluiten op diverse locaties cliënten, ouders van cliënten, collega’s en hun partners aan om een stukje met haar mee te wandelen. Eenmaal in Tiel aangekomen springt Angelique op de fiets om via de Boldershof in Druten, de plaats waar haar eerste contact met EMB (Eerste Meervoudige Beperkingen) is begonnen, terug te keren naar Veelerveen. In totaal gaat zij 480 kilometer te voet en op de fiets afleggen (2x 240 km). Ze heeft hier twee weken voor uitgetrokken.

Voor Angelique is de wandeling een reis door de tijd en een hele onderneming. Dat laatste heeft ze niet van een verkeerde. Haar vader kroop op zijn 21 ste voor een weddenschap van Tiel naar Ochten en weer terug. Toen hij de weddenschap had gewonnen bleek het geld, dat was ingezet, te zijn gestolen. Angelique, Petra en alle collega’s en cliënten hopen dat de geschiedenis zich niet herhaald, maar dat er veel donaties en sponsorgelden binnenkomen, zodat er binnenkort bij Dagcentrum PUK een BeleefTV te vinden is.

Wilt u Dagcentrum Puk helpen een BeleefTV aan te schaffen en de wereld van de cliënten vergroten? Alle kleine beetjes helpen. Namens de cliënten van Dagcentrum/Gezinshuis PUK bedankt!

Klik HIER voor meer informatie en donatie.

Foto’s: Eigen foto’s Dagcentrum PUK

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.